Witter scherm, donkerder tekst

VERBETERD: Geniet van een nóg beter contrast op de nieuwste Kindle Paperwhite. Het wit is witter en het zwart is zwarter. Resultaat: scherpe, duidelijke teksten. De display met hoge resolutie maakt sierlijke lettertypes als Baskerville en Palatino mogelijk, en alle lettertypes op de Kindle Paperwhite zijn aangepast aan het pixelniveau voor optimaal en prettig lezen.

Snel en gemakkelijk pagina's omslaan

VERBETERD: De processor van de nieuwe Kindle Paperwhite is 25% sneller, zodat je sneller een boek kunt openen en pagina’s kunt omslaan. De Kindle Paperwhite maakt ook gebruik van de nieuwste capacitieve aanraaktechnologie, waardoor nauwkeuriger wordt gereageerd op de lichtste aanraking.

Bladeren en weten waar je was gebleven

NIEUW: Met de nieuwe functie Page Flip kun je op de Kindle Paperwhite een boek per pagina doorbladeren, hoofdstukken doorlopen of snel het einde lezen. En je weet altijd waar je was gebleven.

Notities maken en delen

Voeg aantekeningen toe die je vervolgens kunt bewerken, wissen of zelfs exporteren van de Kindle Paperwhite naar je computer. Deel gehighlighte fragmenten en opvallende citaten via Facebook en Twitter, en bekijk passages die door veel andere Kindle-lezers zijn gehighlight.

Zoek het meteen op

Smart Lookup integreert termen uit The New Oxford American Dictionary met informatie uit X-Ray en Wikipedia. Daardoor kun je definities, personages, locaties en nog meer opzoeken zonder de pagina te verlaten. Smart Lookup is momenteel beschikbaar voor boeken in het Engels en het Duits.

Verbeterde zoekfunctie

NIEUW: Je kunt nu nog makkelijker vinden wat je zoekt door zoekresultaten van je eigen bibliotheek en van de Kindle Store te combineren op één pagina.

Leer nieuwe woorden met gemak

NIEUW: Met Word Wise kunnen lezers makkelijker Engelse boeken lezen en hun Engelse woordenschat uitbreiden. Korte, eenvoudige definities verschijnen automatisch boven moeilijke woorden, zodat je verder kunt lezen zonder het woord op te zoeken. Klik op een woord om een pop-upvenster met definities, synoniemen en nog meer te zien. Je kunt het moeilijkheidsniveau aanpassen met een schuif. Beschikbaar voor bepaalde boeken in het Engels.

Uitgebreid: X-Ray voor boeken

NIEUW: X-Ray’s nieuwe tijdlijn geeft lezers de mogelijkheid om door alle plaatjes te scrollen en door belangrijke passages te bladeren, zodat ze kunnen terughalen wat er gebeurde in het boek. Met X-Ray ontdek je het 'geraamte' van het boek. Bekijk alle passages in het hele boek met relevante denkbeelden, fictieve personages, historische figuren, en belangwekkende plaatsen of onderwerpen. X-Ray is momenteel beschikbaar voor boeken in het Engels en het Duits.

Snel nog een hoofdstuk...

Je ziet meteen hoe lang het nog duurt om een hoofdstuk of boek uit te lezen. De functie 'Tijd om te lezen' is gebaseerd op jouw persoonlijke leessnelheid en wordt constant aangepast aan veranderingen in jouw tempo en gewoonten. Met 'Tijd om te lezen' kun je beslissen of je aan een nieuw hoodstuk begint of een ander uitleest.

Vergroot je woordenschat

Woorden die zijn opgezocht in het woordenboek, worden automatisch toegevoegd aan Vocabulary Builder, zodat je je kennis kunt vergroten en woorden beter kunt onthouden. Ga door jouw woordenboek, test jezelf met geheugenkaarten en bekijk de woorden meteen in de juiste context.

Pas de lettergrootte aan

Kies uit acht lettergroottes om vermoeide ogen te voorkomen en langer te kunnen lezen.

Beheer je boeken

Sorteer de titels van je groeiende collectie in zelfgekozen categorieën met Cloudcollecties.

Je hele bibliotheek binnen handbereik

De Kindle heeft een capaciteit van meer dan 1.000 boeken. Je hoeft je favoriete titels dus nooit thuis te laten.

Doorgaan waar je was gebleven

Dankzij de Whispersync-technologie worden je meest recent gelezen pagina, bladwijzers en aantekeningen op alle apparaten gesynchroniseerd, dus je kunt verder lezen op de plek waar je was gestopt.

Directe vertalingen

Tik een woord aan of highlight een passage voor een directe vertaling in andere talen, onder meer Spaans en Japans. Vertalingen door Bing Translator.

In het donker lezen

VERBETERD: De geavanceerde verlichting voert het licht van de Paperwhite naar de display, terwijl tablets met achtergrondverlichting in je ogen schijnen. Je kunt daarom comfortabel lezen met Paperwhite, zonder je ogen te belasten. Pas de helderheid van het scherm aan om bij elk licht prettig te lezen.

Exclusieve Kindle-titels

’Honderden exclusieve Kindle-titels die je nergens anders vindt, inclusief De Opvreters, Feest in de trein en Dansen in de hemel.

Ruime selectie

Miljoenen boeken, waaronder ruim 20.000 Nederlandstalige boeken, de nieuwste bestsellers, exclusieve Kindle-titels en nog veel meer.

Gratis boeken in het publieke domein

Duizenden titels in het publieke domain, zoals Het leven op aarde en Het land van herkomst, zijn gratis te downloaden.

Gratis boekfragmenten

Download en lees gratis het eerste hoofdstuk voordat je beslist of je het boek koopt.

Boeken ophalen: secondenwerk

Bekijk de uitgebreide selectie van Amazon, kies een titel en binnen de kortste keren ben je aan het lezen. Download boeken in minder dan 60 seconden; een computer is niet nodig.

Draadloze verbinding

Overal waar een wifi-netwerk beschikbaar is, toegang tot nieuwe titels en opgeslagen items. Je maakt zo verbinding met je wifi-netwerk thuis of een wifi-hotspot onderweg.

Geniet van Kindle-boeken op al je apparaten

Geniet van je nieuwe lectuur op jouw manier. Kindle-boeken kunnen worden gelezen op een Kindle, iPhone, iPad, Android-apparaten of pc, met de gratis Kindle-leesapps.

Altijd weten waar je bent gebleven

Dankzij de Whispersync-technologie van Amazon kun je automatisch je laatst gelezen pagina, bladwijzers, notities en highlights op al je apparaten opslaan en synchroniseren. Dit betekent dat je op het ene apparaat een boek kunt gaan lezen en op het andere verdergaan waar je was gebleven.