Veelgestelde vragen over eenvoudige wifi-installatie

Veelgestelde vragen over eenvoudige wifi-installatie:

Wat is Eenvoudige Wifi-installatie?

Amazon Eenvoudige Wifi-installatie maakt deel uit van het Amazon-programma Frustration-Free Setup (FFS) en stelt klanten in staat ondersteunde slimme apparaten zoals de tweede generatie en nieuwere Echo Plus, Echo Dot en Echo Show, evenals nieuwe apparaten voor 2018 zoals de Amazon Smart Plug en Amazon Basics Magnetron in een paar eenvoudige stappen aan te sluiten op hun Wifi-netwerk. Eenvoudige Wifi-installatie is een andere manier waardoor Alexa steeds slimmer wordt.

Hoe werkt Eenvoudige Wifi-installatie?

Om je nieuwe apparaat met behulp van de Eenvoudige Wifi-installatie automatisch verbinding te laten maken met je Wifi-thuisnetwerk, heb je drie dingen nodig. 1) een nieuw apparaat geschikt voor Eenvoudige Wifi-installatie (tweede generatie of nieuwer Echo Plus, Echo Show, derde generatie Echo Dot, Amazon Smart Plug, Amazon Basics Magnetron), 2) een bestaand apparaat tweede generatie of nieuwer Echo, Echo Plus, Echo Dot of Echo Show in uw huis dat al is verbonden met je Wifi-netwerk en 3) een wachtwoord dat is opgeslagen op Amazon. Als je al deze dingen hebt en je een apparaat hebt gekocht bij Amazon.nl, probeert het nieuwe apparaat automatisch verbinding te maken met je Wifi-netwerk via Eenvoudige Wifi-installatie. Als je het apparaat offline hebt gekocht of als het apparaat niet automatisch verbinding heeft gemaakt met je Wifi-netwerk, kun je altijd de Alexa-app openen en de nieuwe instructies voor Eenvoudige Wifi-installatie volgen om de installatie in minder stappen dan voorheen te voltooien.

Werkt Eenvoudige Wifi-installatie met alle Echo-apparaten?

- Nee. Echo Dot (1e generatie), Echo (1e generatie) en Amazon Tap ondersteunen Eenvoudige Wifi-installatie niet.

Hoe weten apparaten welk Wifi-netwerk mijn netwerk is?

Als je al een Amazon-apparaat hebt aangesloten zoals een FireTV, FireTablet, Kindle of Echo en ervoor hebt gekozen je wachtwoord op te slaan bij Amazon, zal Eenvoudige Wifi-installatie het account herkennen dat is gekoppeld aan het vorige apparaat en het nieuwe apparaat automatisch verbinden met behulp van hetzelfde wachtwoord dat je hebt opgeslagen op Amazon. Klik hier voor meer informatie over het opslaan van je wachtwoord bij Amazon.

Moet ik alle apparaten op Amazon.nl aanschaffen, zodat ze werken met Eenvoudige Wifi-installatie?

Nee, wanneer je met je Amazon-account op Amazon.nl een apparaat koopt dat geschikt is voor Eenvoudige Wifi-installatie, wordt het apparaat automatisch gekoppeld aan je account. Met deze koppeling krijgt het apparaat toegang tot de Eenvoudige Wifi-installatie om automatisch verbinding te maken met je Wifi-thuisnetwerk. Als je een voor Eenvoudige Wifi-installatie geschikt apparaat aanschaft bij een offline winkel, is het proces nog steeds eenvoudig. Open de Alexa-app, klik op een apparaat toevoegen, en volg de instructies voor Eenvoudige Wifi-installatie om de installatie te voltooien.

Is Eenvoudige Wifi-installatie veilig?

Ja. Eenvoudige Wifi-installatie volgt de aanbevolen werkwijze voor beveiliging. Alle apparaten worden geverifieerd voordat gegevens worden verzonden en gegevens worden alleen in een versleutelde vorm verzonden. Eenvoudige Wifi-installatie gebruikt alleen de wachtwoorden die je hebt opgeslagen op Amazon om compatibele apparaten voor Eenvoudige Wifi-installatie te verbinden die je bij amazon.nl hebt gekocht of hebt gescand met een 2D-streepjescode. Amazon verwerkt alle informatie die het ontvangt, inclusief je Wifi-wachtwoorden, in overeenstemming met de Amazon Privacyverklaring.

Hoe sla ik mijn Wifi-wachtwoorden op bij Amazon?

Tijdens de installatie van een Amazon-apparaat kun je ervoor kiezen om je Wifi-referenties op te slaan bij Amazon. Als je nieuwe referenties wilt opslaan, kun je eenvoudig de Wifi-instellingen doorlopen op elk Amazon-apparaat en ervoor kiezen om je referenties opnieuw op te slaan.

Kan ik ervoor kiezen om Eenvoudige Wifi-installatie niet te gebruiken?

Ja. Het is mogelijk om Eenvoudige Wifi-installatie op je Amazon-account uit te schakelen via de pagina Content en apparaten beheren. Dit voorkomt dat alle voor Eenvoudige Wifi-installatie geschikte apparaten toegang krijgen tot Eenvoudige Wifi-installatie. Wanneer je Eenvoudige Wifi-installatie uitschakelt, moet je alle nieuwe apparaten die je aanschaft handmatig configureren en hebben de apparaten geen toegang tot Eenvoudige WIFI-installatie op je Amazon-account.